Projecten

Que désire

Soetkin Baptist, Aline Goffin, Bert Candries, Luc Vanden Bosch, Paul Flush

Na het succes van ‘Soetkin Made in France’ laat Soetkin Baptist met ‘Que Désire’ opnieuw zowel gekende als vergeten chansons met een breekbare grootsheid herleven.

Ze wordt vocaal bijgestaan door Aline Goffin en geflankeerd door veelzijdige rasmuzikanten: Bert Candries op gitaar en basgitaar, Luc Vanden Bosch op drum en Paul Flush aan de piano, het hammondorgel en de accordeon.

Deze heerlijke muziek laat haar niet koud, en u ongetwijfeld ook niet...

Cold & Raw

Soetkin Baptist, Jan Van Outryve & Didier François

Met niets meer dan een stem en een luit betoveren Soetkin Baptist en Jan Van Outryve hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert. Bijzonder mooi vertolkte liederen over leven en dood, geluk en verdriet, mooie parels uit een indrukwekkende verzameling songs met Keltische oorsprong.

Na een eerder toevallige samenwerking voor het ensemble Graindelavoix, besloten Soetkin en Jan samen een voorstelling te maken voor Zonzocompagnie. ‘Songs with Roots’ wordt over heel Europa gespeeld en dit succes smaakt naar meer.

Ballades, lullebies en carols uit ondermeer Noorwegen, Frankrijk en Schotland brengen ons terug naar de roots van dit geweldige repertorium.

Nordland

Vocal%20Art%20NO%20foto%203[1].jpg

Vocal Art

In ‘Nordland’ brengt Vocal Art enkel muziek van boven de poolcirkel. Oude folksongs maar ook nieuwe muziek op teksten van Petter Dass, die ‘de Shakespeare van Noorwegen’ wordt genoemd. Laat je meeslepen door de rijke stemmenpracht, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen.

www.facebook.com/vocalartnorge

 

OSSESSO

Ratas-del-viejo-Mundo-3-e1493065900695[1].jpg

Ratas del viejo Mundo

Onder het palindroom OSSESSO brengt Ratas del viejo Mundo een selectie van de meest beklijvende prebarokke madrigalen. Deze composities zijn gedurfde, chromatische experimenten en tasten de expressieve mogelijkheden van een melodie binnen een polyfoon weefsel voortdurend af. Maximale extravagantie dus voor maximale emotie. Naast de oorspronkelijke composities van onder meer Adriaan Willaert, Orlandus Lassus en Philippe de Monte brengt het ensemble instrumentale adaptaties en instrumentale werken uit de 16de eeuw met veel gretigheid, kleur, subtiliteit en persoonlijkheid.