Soetkin Baptist, Bert Candries & Leo Caerts

archief | I heard this voice

Een queeste naar de nuances en de rijkdom van het oudste instrument, de stem.

De stem is het oudste muziekinstrument. Ze geeft weerklank aan elk gevoel dat de mens in zich geeft, in alle nuances. Klagend, levenslustig, opzwepend, streng, euforisch of gelaten... En wanneer ze wordt overmeesterd door het gevoel hoor je hoe de stem breekt.

De puurheid van dat instrument, de stem, is wat een zangeres het liefste deelt met haar publiek. Ze heeft enkel haar stem om te spreken en vooral om te zingen. Klassiek, jazz, wereldmuziek, pop en zelfs rock. Van intense flamenco tot Hongaarse klaagzangen, van smartlappen tot de meest gekende popsongs. In alle genres klinkt ze anders maar keer op keer krachtig.

In dit coverprogramma wordt Soetkin Baptist op gitaar begeleid door veelzijdig en gewaardeerd muzikant Bert Candries. In optie spelen zij als trio met Leo Caerts aan de toetsen. Beide speelden met tal van bekende artiesten en zijn o.a. de vaste
musici van Johan Verminnen.

All ‘bout the money, This is the life, O Julissi, La vie en rose, Say a little prayer, Meisjes... Het oudste instrument voor jong publiek!